Ако натискът върху болниците продължи, лечебната мрежа в София ще бъде

...
Ако натискът върху болниците продължи, лечебната мрежа в София ще бъде
Коментари Харесай

Шефът на Столична РЗИ: Болниците в София са пред колапс |

Ако натискът върху лечебните заведения продължи, лечебната мрежа в София ще бъде в колапс. Възможностите на лечебните заведения са пред привършване, медицинският личен състав е на лимита, а и той е константна големина. Това сподели по Българска национална телевизия шефът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев в студиото на Българска национална телевизия.

Вчера заетостта на столичните лечебни заведения е била над 80%, някъде няма към този момент свободни кревати и не могат да одобряват, сподели шефът на столичната РЗИ.

Данчо Пенчев изясни, че всички ограничения са взети след сериозен разбор и епидемиологично изследване. Апелираме обществото да съблюдава ограниченията, сподели той и заяви, че личният състав на значителен ресторант е болен и инфектиран. 

Не можем да подсигуряваме, че в границите на тези 10 дни ще спрем разпространяването, стремежът е да запазим равнищата и да няма повишаване. Бяхме в хипотезата на един по-оптимистичен вид уви, той не се случи, разяснява Пенчев.

Колкото и ограниченията да обгръщат разнообразни прослойки и сфери, някои да не престават да работят, само че цялото общество боледува, съобщи Пенчев, а на въпрос за какво е даден този прозорец от четвъртък до понеделник, той отговори: " За да може обществото да се приготви. " Като образец за подготовка той даде това заведенията за хранене да могат да пласират закупената стока, а родителите да провеждат гледането на децата си.

Към 20 март към 14 000 са карантинираните лица в столицата, добави Данчо Пенчев, контролът по ограниченията е извънредно усложнен и чиновниците на РЗИ не смогват.

На въпрос по какъв начин ще върнат доверието на хората към имунизацията на АстраЗенека, Данчо Пенчев подчерта ролята на медиите. 1187 са имунизираните единствено на територията на София през вчерашния ден, съобщи шефът на РЗИ.

Проблемът с количествата не е в РЗИ, а в производителите и това, че не идват у нас съответните количества, производителите не съблюдават договорите си, уточни Данчо Пенчев.

В момента с идващите дози Пфайзер/Бионтех и Модерна се имунизират искащите от първа и втора фаза. Дози не се пазят и не се крият, а незабавно се разпределят, изясни още Данчо Пенчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР